Alina Niculescu

ALINA NICULESCU

BUCUREȘTI
tel. 0747 010 104
mail: contact@alinaniculescu.ro

       Alina Niculescu, absolventa a Facultatii de Psihologie, consilier cu drept de practică profesională a analizei jungiene in urma formarii de baza in cadrul Asociatiei Romane de Psihologie Analitica. Membru al Colegiului Psihologilor si al Asociatiei Romane de Psihologie Analitica.

       Sunt consilier analist jungian specializat in abodarea dificultatilor de natura emotionala si sociala, cu interes catre explorarea psihicului si sufletului uman. Acord o importanta deosebita dezvoltarii spirituale si potentialulului creativ cu care fiecare dintre noi a fost inzestrat.

       Sedintele de consiliere se bazeaza pe teoria analitica jungiana a psihicului uman precum si alte metode terapeutice din psihologie, filosofie si mindfulness. Pentru ca fiecare individ este unic in felul sau, in practica mea folosesc tehnici personalizate astfel incat fiecare sa beneficieze de un tratament unic dedicat nevoilor personale in cresterea nivelului si calitatii vietii.

       Pe lange tehnicile specifice consilierii analitice jungiene ( metoda dialectica, explorarea materialului diurn, sau terapia cu nisip – o forma specifica de Sandplay) mai folosesc si: meditatia, exercitii de respiratie, tehnici proiective de explorare a continuturilor inconstiente, desenul proiectiv, jocul de rol, explorarea simptomelor psihosomatice. Toate aceste modalitati au ca scop sustinerea individului in a descoperi gradual parti ale lui insusi care au fost uitate, despartite, splitate de personalitatea sa. Cand aceste continuturi sunt integrate el experimenteaza sentimentul de a fi reintregit si transformat. Se creaza noi oportunitati si noi modalitati de actiune, mai adaptate la conditiile si situatiile actuale. Acest proces se numeste individuare, miscarea catre intregire, sau in alte cuvinte devenirea a ceea ce suntem cu adevarat.

TRIMITE-MI UN MESAJ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.