Alina Niculescu

ALINA NICULESCU

BUCUREȘTI
tel. 0747 010 104
mail: contact@alinaniculescu.ro

     Sunt Alina Niculescu, absolventă a Facultății de Psihologie, consilier cu drept de practică profesională a analizei jungiene în urma formării de bază în cadrul Asociației Române de Psihologie Analitică. Membru al Colegiului Psihologilor și al Asociației Române de Psihologie Analitică.

     Sunt consilier analist jungian specializat în abodarea dificultăților de natură emoțională și socială, cu interes către explorarea psihicului și sufletului uman. Acord o importantă deosebită dezvoltării spirituale și potențialulului creativ cu care fiecare dintre noi este înzestrat.

     Sedințele de consiliere se bazează pe teoria analitică jungiană a psihicului uman dar folosesc și alte metode terapeutice ce provin din diverse abordări psihologice, filosofice sau mindfulness. Pentru că fiecare este unic în felul său, în practica mea folosesc tehnici personalizate astfel încât fiecare să beneficieze de un tratament adaptat specific nevoilor personale în scopul creșterii nivelului și calității vieții.

     Pe langă tehnicile specifice consilierii analitice jungiene ( metoda dialectică, explorarea materialului diurn, sau terapia cu nisip – o formă specifică de Sandplay) mai folosesc și: meditația, exerciții de relaxare prin intermediul respirației sau imaginației, tehnici proiective de explorare a conținuturilor inconștiente, desenul proiectiv, jocul de rol și explorarea simptomelor psihosomatice. Toate aceste modalități au ca scop susținerea individului în a descoperi gradual parți ale lui însuși care au fost uitate, despărțite, splitate de personalitatea sa.

     Cand aceste conținuturi sunt integrate se experimentează sentimentul de a fi reîntregit și transformat. Se creează noi oportunități și noi modalități de acțiune, mai adaptate la condițiile si situațiile actuale. Acest proces se numește individuare, mișcarea catre întregire, sau în alte cuvinte devenirea a ceea ce suntem cu adevărat.

TRIMITE-MI UN MESAJ

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.